• +381[0]66 82 88 918

  • Ниш, Епископска 3

avatar

У понедељак, 24. јула 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније, извршио је чин освећења темеља за четврту и пету кућу које се у Медвеђи граде за социјално угрожене породице.
Преосвећеном Владики саслуживали су протнамесник Синиша Никитовић, јереј Иван Марковић, јереј Драган Илић, јереј Душан Ђорђевић и протођакон Ђорђе Филиповић.
Свечаном чину освећења темаља присуствовао је заменик председник општине Медвеђа Господин Раде Перовић.
По окончању чина освећења темеља, Преосвећени Владика исказао је своје задовољство по питању напретка овог подухвата и одзива бројних људи који су изразили жељу да учествују у овом хуманом делу. За ову годину планирана је изградња пет кућа, у које ће се и уселити пет породица, превасходно социјално угрожених и вишедетних. Такође, изражена је и нада да се током наредних година изгради још више домова, како би што више породица добило пристојан кров над главом.
Епархија нишка и овом приликом позива све вољне да узму учешћа у материјализацији овог пројекта, са хуманим циљем да се потребитим породицама помогне да добију пристојан дом.
Вашу донацију можете уплатити на рачун Верског добротворног старатељства Епархије нишке „Добри Самарјанин“ 265-4050310001316-72.
ПОШАЉИ ВДС НА 4018 – цена поруке је 100 динара.