• +381[0]66 82 88 918

 • Ниш, Епископска 3

loveicon

ВЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО (ВДС) ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ ,,ДОБРИ САМАРЈАНИН“

је добротворна организација која делује у оквиру Српске православне цркве Епархије нишке на основу Устава СПЦ.

ВДС Епархије нишке „Добри Самарјанин“ основано је са благословом Његовог преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија 1. јуна 2022. године, уједињењем дотадашњег ВДС Епархије нишке и Вибер-групе „Добри Самарјанин“, коју је основао и водио свештеник Синиша Никитовић.

Координатор ВДС Епархије нишке „Добри Самарјанин“ је свештеник Синиша Никитовић.


Основна сврха деловања ове добротворне организације је спровођење различитих хуманитарних активности, у циљу пружања помоћи потребитим појединцима, породицама , установама...


Финансирање ВДС Епархије нишке „Добри Самарјанин“ подржавају све црквене општине Епархије нишке, путем уплата из буџетских средстава. Свештеници Епархије нишке учествују уплаћивањем донација на кварталном нивоу. Сви храмови у Епархији нишкој држе на видном месту изложене кутије за донације намењене ВДС. Приложници учествују путем акција прикупљања средстава и појединачних уплата, заведених помоћу уплатница, уговора о донацијама и на друге начине.


Координатор ВДС-а протонамесник Синишa Никитовић

 • 10
  изграђених – обновљених кућа

  Иза ВДС Епархије нишке ,,Добри Самарјанин“ тј. иза ( ВДС Епархије нишке и вибер групе Добри Самарјанин ) стоји преко десет изграђених – обновљених кућа и

 • 100
  акција

  У периоду од 2017. до почетка јуна 2022. године ВДС Епархије нишке и Вибер-група „Добри Самарјанин“ помогли су изградњу или обнову више од десет породичних кућа и спровели преко сто успешних акција на територији целе Србије.

Рекли су о нама

Синиша Никитовић је помало заборављену хуманост ставио на прво место и тако успео да покрене и многе друге да помогну онима којима је помоћ неопходна и који од ње зависе, поручујући само једно – нисте сами!

telegraf.rs

Да друштвене мреже могу да буду итекако корисне најбоље доказује вибер група „Добри Самарјанин“ из Ивањице, која је основана пре тачно шест година и за то време нахранила је, обукла, али и под сигуран кров над главом уселила на стотине људи.

ALO.rs

Захваљујући хуманитарцима из групе „Добри Самарјанин“ за само неколико дана Србија се подигла на ноге.

blic.rs