• +381[0]66 82 88 918

 • Niš, Episkopska 3

loveicon

VERSKO DOBROTVORNO STARATELJSTVO (VDS) EPARHIJE NIŠKE ,,DOBRI SAMARJANIN“

je dobrotvorna organizacija koja deluje u okviru Srpske pravoslavne crkve Eparhije niške na osnovu Ustava SPC.

VDS Eparhije niške „Dobri Samarjanin“ osnovano je sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija 1. juna 2022. godine, ujedinjenjem dotadašnjeg VDS Eparhije niške i Viber-grupe „Dobri Samarjanin“, koju je osnovao i vodio sveštenik Siniša Nikitović.

Koordinator VDS Eparhije niške „Dobri Samarjanin“ je sveštenik Siniša Nikitović.

Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilju pružanja pomoći potrebitim pojedincima, porodicama , ustanovama...

Finansiranje VDS Eparhije niške „Dobri Samarjanin“ podržavaju sve crkvene opštine Eparhije niške, putem uplata iz budžetskih sredstava. Sveštenici Eparhije niške učestvuju uplaćivanjem donacija na kvartalnom nivou. Svi hramovi u Eparhiji niškoj drže na vidnom mestu izložene kutije za donacije namenjene VDS. Priložnici učestvuju putem akcija prikupljanja sredstava i pojedinačnih uplata, zavedenih pomoću uplatnica, ugovora o donacijama i na druge načine.

Koordinator VDS-a protonamesnik Siniša Nikitović

 • 10
  izgrađenih – obnovljenih kuća

  Iza VDS Eparhije niške ,,Dobri Samarjanin“ tj. iza ( VDS Eparhije niške i viber grupe Dobri Samarjanin ) stoji preko deset izgrađenih – obnovljenih kuća i

 • 100
  akcija

  U periodu od 2017. do početka juna 2022. godine VDS Eparhije niške i Viber-grupa „Dobri Samarjanin“ pomogli su izgradnju ili obnovu više od deset porodičnih kuća i sproveli preko sto uspešnih akcija na teritoriji cele Srbije.

Rekli su o nama

Siniša Nikitović je pomalo zaboravljenu humanost stavio na prvo mesto i tako uspeo da pokrene i mnoge druge da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise, poručujući samo jedno – niste sami!

telegraf.rs

Da društvene mreže mogu da budu itekako korisne najbolje dokazuje viber grupa „Dobri Samarjanin“ iz Ivanjice, koja je osnovana pre tačno šest godina i za to vreme nahranila je, obukla, ali i pod siguran krov nad glavom uselila na stotine ljudi.

ALO.rs

Zahvaljujući humanitarcima iz grupe „Dobri Samarjanin“ za samo nekoliko dana Srbija se podigla na noge.

blic.rs